Олена Зеленська побувала на «Кулінарних батлах» як суддя разом із Послом Швейцарії в Україні Феліксом Бауманном, міністром освіти і науки Оксеном Лісовим та шеф-кухарем Євгеном Клопотенком. «І це виявилося складно, адже вболівала за всіх учасників, радіючи, що в такі юні роки мають життєствердне захоплення», — зазначила перша леді.
Фінал «Кулінарних батлів» пройшов серед учнів 8–9-х класів загальноосвітніх шкіл Київської, Львівської, Одеської, Полтавської, Чернігівської та Івано-Франківської областей. У кожного школяра був ментор – учень профтеху, який уже вивчає кулінарію на професійному рівні.
«Овочева паелья з куркумою, чилі кон карне з куркою, панкейки з бананом і ваніллю та цитрусове печиво. Рецепти цих страв узяті зі «Збірника страв для шкільних їдалень». І всі їх лише за годину змогли приготувати учні. Хай там як, але здорове харчування – чи то як хобі, чи то як майбутня кваліфікація – уже перемогло в цих змаганнях. Це насправді хороший шлях для дітей: почути про фах не від дорослих, а від трохи старшої молоді, щоб згодом опиратися на реальний досвід у виборі професії», — розповіла Олена Зеленська.
Мета заходу, який патронує Швейцарсько-український проєкт DECIDE, – познайомити підлітків із кулінарними професіями й розповісти про можливості подальшого професійного навчання в цьому напрямі.
Нагадаємо, Олена Зеленська вразила маленькою, але важливою деталлю-прикрасою у своєму образу.