У 2025 році в Україні святкують Великдень 20 квітня. Традиційно на цей день готуються паски. У кожної сім’ї є свій рецепт, дехто навіть передає його з поклоніння до покоління. А ми пропонуємо вам спробувати рецепт паски — такої ніжної та пухкої структури ви ще не пробували.

Рецепт паски на Великдень 2025 

Інгредієнти:

  • 1кг борошна + 100 г для опари
  • 500 мл теплого молока
  • 60 г пресованих дріжджів
  • 7 жовтків ( яйця СО)
  • 80 г сметани 20%
  • 100 г вершкового масла 82%
  • 50 мл олії
  • 250 г цукру
  • 0,5 ч л солі
  • 200 г начинки з сухофруктів
  • куркума
  • 20 г ванільного цукру
  • цедра 1 лимону
  • половини апельсину

Рецепт приготування:

  1. Опара: 100 г борошна, дріжджі, молоко, ложка цукру
  2. Перше вимішування: опара+ жовтки, цукор, ванільний цукор, сіль, борошно, куркума
  3. Залишити тісто під рушником хвилин на 40
  4. Друге вимішування: + олія, сметана, масло, цедра, сухофрукти
  5. Залишити тісто, щоб підійшло
  6. Форми наповнити на третину та залишити на 40 хвилин
  7. Випікати при температурі 170-180 градусів від 30 до 40 хвилин (залежить від розміру паски)