У 2025 році в Україні святкують Великдень 20 квітня. Традиційно на цей день готуються паски. У кожної сім’ї є свій рецепт, дехто навіть передає його з поклоніння до покоління. А ми пропонуємо вам спробувати рецепт паски — такої ніжної та пухкої структури ви ще не пробували.
Рецепт паски на Великдень 2025
Інгредієнти:
- 1кг борошна + 100 г для опари
- 500 мл теплого молока
- 60 г пресованих дріжджів
- 7 жовтків ( яйця СО)
- 80 г сметани 20%
- 100 г вершкового масла 82%
- 50 мл олії
- 250 г цукру
- 0,5 ч л солі
- 200 г начинки з сухофруктів
- куркума
- 20 г ванільного цукру
- цедра 1 лимону
- половини апельсину
Рецепт приготування:
- Опара: 100 г борошна, дріжджі, молоко, ложка цукру
- Перше вимішування: опара+ жовтки, цукор, ванільний цукор, сіль, борошно, куркума
- Залишити тісто під рушником хвилин на 40
- Друге вимішування: + олія, сметана, масло, цедра, сухофрукти
- Залишити тісто, щоб підійшло
- Форми наповнити на третину та залишити на 40 хвилин
- Випікати при температурі 170-180 градусів від 30 до 40 хвилин (залежить від розміру паски)