Вибір подарунка — це завжди відповідальний і важкий процес. І тут два варіанти: або ти вгадаєш і людина буде щаслива, або ні. А коли потрібно обрати корпоративні подарунки, тоді взагалі голова йде обертом. Світлана Сніжко, власниця бренду шовкових виробів Obiimy, знає, якими мають бути презенти, щоб догодити найвибагливішим клієнтам.

РОЗКАЖІТЬ, З ЧОГО ПОЧАЛОСЯ ВАШЕ ЗАХОПЛЕННЯ ТВОРЧІСТЮ? ЯК ЗРОЗУМІЛИ, ЩО ЦЕ ВАШЕ ПОКЛИКАННЯ?

Скільки себе пам’ятаю, до будь-якого питання чи життєвої ситуації я підходила креативно, саме тому партнери по бізнесу та близькі люди називали мене творчою людиною. Я почала розвивати це і знайшла себе в малюванні. З 2018 року активно навчалась у різних художників, аби відточити майстерність та знайти свій стиль. І ось, завдяки творчості та підприємницькому хисту, хобі переросло на проєкт, який розкриває мій характер, транслює внутрішній стан та дарує теплі емоції іншим людям. Так і народилася ідея створити Obiimy — бренд шовкових виробів, що огортає, неначе обійми коханої людини, навіть на відстані. До речі, всі принти, що зображені на наших аксесуарах, — мої авторські.

РОЗКАЖІТЬ БІЛЬШЕ ПРО ВАШ АСОРТИМЕНТ ТА КОНЦЕПЦІЮ БРЕНДУ

Почнімо з концепції. Я люблю малювати, саме тому вирішила, що було б чудово перенести мій живопис на тканину. Коли я побачила свої малюнки на шовку, зрозуміла, що це те, що шукала. Я люблю небанальні аксесуари, тому створювала вироби спершу для себе, а вже потім зрозуміла, що це може бути класним варіантом доповнення образу і для інших.

Коли я продумувала асортимент, то хотіла змінити підхід до сприйняття хусток, надати їм нового бачення. Саме тому виникла ідея створювати шпаргалки зі стилізації їх як елемента гардероба, показувати незвичайні та новаторські комбінації в образах. Тобто показати хустку з іншого боку.

Також у нас в асортименті є маски для сну, які покликані забезпечити вам здоровий сон, адже натуральний шовк пропускає повітря, аби шкіра дихала, а темний гіпоалергенний наповнювач створює ефект black out, аби жоден промінчик світла не потурбував вас. А якщо хочеться отримати максимум від здорового сну — обгорніть свої подушки нашими шовковими наволочками. Вони не тільки приємні на дотик, а й створюють комфортні умови для відпочинку.

Також хочеться сказати про наші шовкові резинки, адже це знахідка для жінок з довгим волоссям: завдяки натуральному матеріалу, вони не залишають заломів та добре тримають навіть найгустіше волосся.

ЧОМУ ВИ ОБРАЛИ САМЕ НАТУРАЛЬНИЙ ШОВК ДЛЯ РОБОТИ?

Шовк — це про справжність та природність. Для мене важливо, щоб вироби були про турботу, тому ми використовуємо натуральний шовк. У нього є низка переваг: тканина гіпоалергенна, добре пропускає повітря та має омолоджувальні властивості. Також натуральний шовк підлаштовується під температуру тіла, тож влітку він охолоджує, а в холодну пору року, навпаки, зігріває. До того ж шовк надзвичайно приємний на дотик, і саме завдяки цьому ми повністю змогли передати філософію нашого бренду.

У ВАС ВЕЛИКИЙ ДОСВІД У ПІДПРИЄМНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ, РОЗКАЖІТЬ, ЯКИМ МАЄ БУТИ ІДЕАЛЬНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ПОДАРУНОК?

Так, я вже 13 років у бізнесі, тому є з чим порівнювати. Для мене ідеальний подарунок — корисний подарунок. Цей презент має відповідати трьом критеріям: транслювати вашу турботу про людину, бути вашою рекламою та встановити емоційний зв’язок із клієнтом чи партнером, адже таким чином ви вибудовуєте довгострокові відносини. Я за те, щоб дарувати свідомі подарунки.

В Obiimy ми можемо розробити спеціальний дизайн, поєднуючи корпоративний стиль з нашими художніми елементами. Також ми створюємо персональне пакування, що додає унікальності подарунку. Варто зазначити, що я особливо уважна до деталей, тому дуже люблю підписувати всі листівки власноруч. Мені здається, що це персоналізує подарунок, він іде від душі до душі.

ПОДІЛІТЬСЯ ЕТАПАМИ СТВОРЕННЯ ОСОБЛИВИХ ПОДАРУНКІВ

Нам хочеться, щоб кожен подарунок був унікальним. Коли ви обираєте презент, то розраховуєте на те, щоб ним користувалися, щоб помітили та виділили саме ваш подарунок. В Obiimy процес виготовлення подарунків складний і веселий водночас. Спочатку я малюю картину, придумую образи, які хочу в неї закласти. Зазвичай мої принти складаються з квітів та елементів української природи. Потім ми з дизайнером це все стилізуємо: під який образ пасуватиме, який матиме вигляд та що підкреслить. А вже потім відправляємо ескіз на виробництво, де це все друкується, шиється та ретельно перевіряється на кожному етапі.

ВИ ГОВОРИЛИ, ЩО ЛЮБИТЕ СВІДОМІ ПОДАРУНКИ. А ЧИ ПОЗИЦІОНУЄ ВАШ БРЕНД СЕБЕ ЯК СВІДОМИЙ?

Без сумніву, ми намагаємося підтримувати концепцію свідомого та відповідального бізнесу на всіх етапах виробництва. Всі процеси відбуваються в Україні, ми даємо робочі місця з гідними умовами праці, також використовуємо натуральні матеріали й почали практикувати безвідходне виробництво — із залишків шовку відшиваємо резинки для волосся і вкладаємо як комплімент до замовлення.

ЯКА ЗІ СТВОРЕНИХ ХУСТОК ОСОБЛИВА ДЛЯ ВАС? ЧОМУ?

Для мене кожна хустка особлива, адже в ній є частинка мене. Але якщо виокремити кілька, то це «Сміливість» — вона розповідає про наших сміливих хліборобів, які, попри все, працюють на полях та збирають урожай. Вона для мене — про сміливість українського народу.

І зовсім недавно я створила хустку «Між нами». На ній зображені мої улюблені гортензії. Мені хотілося створити дуже ніжну, особливу хустку, яка б демонструвала найніжніші почуття між людьми, між людиною та природою, між партнерами, між нами…