Бунтарство володіє нами з дитинства. Воно наче мода диктує як нам проявляти свій стан, через  які емоції, поведінку, зачіску чи одяг. Заявляти світу про свою присутність за допомогою образів — це найпростіший спосіб бути поміченою та почутою. Незважаючи де ти знаходишся — в Україні чи в Іспанії — твій настрій розуміють, бо саме так ти реалізуєш свій стан: будь-то романтична напівпрозора сукня, чи маскулінний костюм, чи брутальне шкіряне пальто.  

Бути не схожим на інших — це саме та мета, котру я хочу донести через одяг в колекції. Кожного ранку ми просинаємось з різним настроєм, бо за вікном нас очікує різна погода, різні країни, стани: на відпочинку, чи невиспана після безсонної ночі. Але все одно ми прагнемо залишатися тим ким ми є. Для нас зараз важливо не ховати свої емоції та виказувати їх екологічно. Чи можна припустити, що витвори Гауді це бунтарство? Авжеж! Тож можливо у вʼязаному костюмі букле (кардиган, майка та штани) ви наважитесь на щось особливе та дозволите собі більше ніж раніше. 

Коли ми бачимо закоханих на вулицях Іспанії, ми хочемо нібито доторкнутись до щастя, хочемо зануритись в такий емоційний стан. Ми дивимось на образи закоханих і потім ми обираємо саме такий стиль, як та пара. Сорочка з костюмом та романтична сукня може пасувати будь-кому, так само як і емоції щастя. 

Колекція вибудовує умовні кордони між людиною та соціумом, з одного боку даючи можливість проявити себе по-різному, а з іншого — захистити свої внутрішні кордони. Я маю надію, що одягаючи таку унітарну річ, як виварені джинси на канаті, ви відчуєте моральну свободу та захист від буденності. Навіть у прозорому ви почуватиметесь впевнено, бо це ж Rebelión!

Чому Іспанія…Саме там я відчувала різноманітні емоції: від суму до радощів, та почувалася захищеною попри те, що люди бачили мій стан. Бути відкритим до почуттів та світу, та залишатися у безпеці — це і є мета бунтарства.

Анна Шаш, власниця-дизайнерка українського бренду W8LESS.

Photo: @denismanokha
Style: @shashannaa
Beauty: @rymakova
Model: @solomiyaa_m_
Jewelry: @vintage_glosess

Придбати колекцію можна на сайті бренду чи в бутіку за адресом: вул. О.Гончара 88.