Засновниця мережі ювелірних корнерів ZIL’ARRA, успішна українка Валерія Богомаз спеціально для LIKEinUA розповіла про найактуальніші прикраси цього літа.

ДО ЯКИХ ПРИКРАС ВАРТО ПРИДИВИТИСЯ ЦЬОГО ЛІТА?

Влітку варто звернути увагу на прикраси, які підкреслюють легкість та яскравість цієї пори року: натуральне каміння, акцентні браслети, каблучки та сережки, багатоярусні ланцюжки. Загалом літо 2024 — це сезон білого металу та мінералів.

ВІД ЧОГО ВАРТО ВІДМОВИТИСЯ В НОВОМУ СЕЗОНІ?

Від прикрас, на яких викарбувані слова, слейв-браслетів та одночасного носіння всього, що входить до гарнітура: кольє, сережки, каблучка, браслет.

ЧИ МОЖНА ПОЄДНУВАТИ СРІБЛО ТА ЗОЛОТО В ОДНОМУ ОБРАЗІ?

Правило про те, що не рекомендується поєднувати срібло та золото, вже неактуальне. Сміливо міксувати метали — вже багато років як тренд. Перше правило поєднання: тільки одна прикраса має бути білого кольору й вона має бути помітною, тобто мати великий розмір. Друге — прикрас має бути 50/50 у жовтому та білому кольорі, щоб була достатня кількість одного та другого.

ЯКИМИ НОВИНКАМИ ПОТІШИТЬ ПРИХИЛЬНИКІВ БРЕНД ZIL’ARRA?

Зізнаюся чесно, я — людина практична та лаконічна. У срібла — білий колір, у золота — жовтий. Тому тривалий час я відмовлялася від срібних прикрас у позолоті у своїх корнерах. Цього року вирішила спробувати, й перше, що зробила — приміряла на себе, щоб протестувати їх у носінні, бо клієнти, зрозуміло, цікавляться, а ми маємо все знати не з чуток. Я ходжу в них цілими днями, не знімаючи: у душ, басейн, лазню, користуюся парфумами та зберігаю у вологій кімнаті, роблю в них все, що робити не рекомендується, і… Третій місяць вони носяться ідеально.

ЯКИХ ПРАВИЛ ДОТРИМУЄТЕСЯ ВИ, ОБИРАЮЧИ ПРИКРАСИ?

Я стежу за трендами у світі моди на ювелірні прикраси й не лише. Але для мене важливо тримати зв’язок із клієнтом. Перш ніж обрати прикраси, я питаю у менеджерів із продажу, чим цікавляться клієнти, на що звертають увагу, що має попит, а що — ні. І потім обираю прикраси завжди на свій смак, але з огляду на тренди та побажання клієнтів.

ЯКЕ ЗАВДАННЯ ЮВЕЛІРНИХ ПРИКРАС?

Прикраси завжди створюють настрій нашому образу і роблять його завершеним. Вони можуть чарівним чином перевтілити будь-який комплект базових речей. Просто додайте модні прикраси. І пам’ятайте: чим більше заяви несе ваша прикраса, тим простіше і лаконічніше має бути ваш одяг.

ТОП прикрас літа 2024

Прикраси, виготовлені з литого металу. Вони легко поєднуються з будь-яким луком. І це чудова база для будь-якого гардероба.

Годинник. Попри те, що всі мають мобільні телефони. Переваги: зручно, доповнює образ, підвищуює його статус. Годинник може бути як продовженням, так і акцентом вашого луку.

Браслет-каф або жорсткий браслет із гладкого металу та без зайвого декору.

Чокер або коротке кольє, яке щільно облягає шию. Чокери з металу — найтрендовіші. А також підвіси на чорних мотузках або на оксамитових стрічках.

Кольє-обруч. Ця прикраса не так щільно прилягає до шиї, але у неї тверда, кругла форма, це важливо.

Прикраси з великим камінням. Носити з максимально простим, однотонним одягом.

Асиметричні сережки дуже довго тримаються в тренді, й зрозуміло, чому: бо це завжди свіжо і незвичайно. Їх можна ще використовувати, якщо ви хочете відвернути увагу від своєї асиметрії.

Кафи на вухо. Вони створюють модну багатошаровість і не потребують додаткових проколів. Їх можна носити як окремі прикраси, так і на додаток до звичайних сережок.

Багатошаровість у прикрасах. Підбираємо намисто, чокери, кольє, ланцюги. Загалом все, що у нас є в гардеробі, та складаємо сет. Головне, щоб отриманий сет прикрашав рівномірно всю зону декольте.

Перли як круглі, так і барочні. Більш коштовних та статусних прикрас годі й вигадати. Хіба лише діаманти, сапфіри, смарагди та рубіни.