Цієї неділі, 24 квітня, в Україні відсвяткують Великдень. Цього дня на святковий стіл прийнято подавати паски та фарбовані яйця, проте є ще чотири страви, які традиційно заведено готувати до свята.
Серед шести традиційних страв, звичайно ж, паска або пасхальний хліб, який готують з цукатами або родзинками, а зверху покривають глазур’ю та присипкою.
Сирна паска готується у формі усіченої піраміди із зображеннями літер ХВ, хреста, списа, квітів або тростини.
Варені яйця, відібрані одного розміру, забарвлюють у лушпинні, куркумі або буряковому соку. Також можна скористатися сучасними барвниками чи наклейками.
З огляду на те, що з Великоднем закінчується Великий піст, на стіл ставлять м’ясні страви: буженину, домашню ковбасу та холодець.
LIKEinUA вітає своїх читачів з майбутнім святом та бажає мирного неба над Україною.
Більше новин на нашому Телеграм-каналі.