В роковини звільнення Київщини відбулася важлива подія — міжнародний форум United for Justice. Bucha — The Hague. Об’єднані заради справедливості. Від Бучі до Гааги. Це вже другий такий форум і його вже називають юридичним Рамштайном, адже він об’єднує найпотужніших міжнародних спеціалістів з права.

Про це розповіла Катя Осадча.

Більше новин на нашому Телеграм-каналі.

«Не залишити без покарання жоден злочин Росіі — наша мета! Це не просто дискусії і слова — це конкретні дії людей, які об’єдналися, щоб покарати зло і ми бачимо вже просування на цьому фронті», — зазначила зірка, маючи на увазі виданий ордер на арешт Путіна; роботу над створенням трибуналу для керманичів режиму; одностайна підтримка міжнародної юридичної спільноти в бажанні притягнути до відповідальності.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Katya Osadcha (@kosadcha)

«Я вела конференцію та дискусійні панелі і для мене було надзвичайно важливо підняти на конференції питання цивільного полону, — розповіла Осадча. — Адже утримання невинних цивільних у в’язницях, катування, насилля — це все порушення всіх гуманітарних норм, женевських конвенцій і правил ведення війни. Це має бути вирішено і покарано і наші цивільні мають бути повернуті без обміну. В першу чергу поранені і тяжко хворі. Генеральний прокурор України Андрій Костін мені вселив надію на те, що ми зможемо працювати над цим питанням і отримувати результати. Не маємо права здаватися, тільки вперед!!»

Якщо вам подобається наш матеріал, і ви хотіли б підтримати нас у цей складний для України час, то будемо вдячні за донати через цей QR-код. Слава Україні! Україна переможе!

Матеріал підготувала Анастасія Березовська