Український кулінар та переможець 5 сезону шоу «МастерШеф» Євген Клопотенко продовжує свою роботу, щоб годувати наших захисників, а також жертвувати гроші ЗСУ, на роботу волонтерів тощо.

Чим займаюся я та мої команди, поки у країні війна.

Команда ресторану:

Ми з Іною Поперешнюк організували точки з приготуванням їжі у різних місцях. Щодня готуємо близько 1500 порцій для ТРО. Також залучаємо міжнародні компанії, які допомагають з фінансуванням. Одні з таких — World Central Kitchen.

Команда мого особистого бренду:

Ми з Сашею Фідкевич не зупиняємо діяльність нашого проєкту. Є декілька причин.

Перша: наш проєкт відповідальний за Україну і нам треба підтримувати її інформаційно.

Друга: ми відповідальні за свою команду і нам треба підтримувати її фінансово. Зараз частина людей з команди займається волонтерською діяльністю, частина у ТРО, частина працює інформаційно.

В інформаційній діяльності у нас є два великих фокуси:

  1. Робота на міжнародному рівні. Я даю багато інтерв’ю у ЗМІ про поточну ситуацію в Україні і додатково просуваю Україну в інфопросторі через їжу. Зв’язуюся з шефами з інших країн, щоб ті готували борщ, продавали його та донейтили гроші Україні. Окремо розповідаю іноземцям про українську їжу та вчу готувати наші страви. Щоб іноземці через такий спосіб знайомилися з українською культурою та розуміли, чому Україна варто того, щоб її захищали.
  2. Робота всередині країни, щоб допомагати українцям. Ми з командою знов запускаємо у роботу наш сайт з рецептами, бо нам з вами треба не забувати їсти. Відсьогодні там буде виходити багато матеріалів з рецептами, які зараз на часі. З тих продуктів, що доступні українцям у поточній ситуації.